André Hazes en Monique Westenberg

Het AD trommelde vandaag een relatie-expert op om een soort 'oordeel' te vellen over de breuk tussen André Hazes en Monique Westenberg. Ze komt met ongetwijfeld goedbedoeld advies, maar deelt ook een sneer uit aan André na zijn huwelijksaanzoek van een paar maanden geleden...

Article continues after the ad

"Je kunt je relatie niet redden met een diamanten ringDat gaat véél dieper", aldus relatie-expert Bianca van den Brand, die claimt dat de twee een 'knipperlichtrelatie' hadden.

'Ze kunnen niet zonder elkaar'

Deze Bianca stelt ook nog dat André en Monique niet meer zonder elkaar kunnen, wat natuurlijk enorm logisch is omdat ze samen zoontje André Jr. hebben. "Ze blijven altijd met elkaar verbonden en of ze nu willen of niet: ze kunnen niet meer zonder elkaar." Ook wijst deze expert op de bekendheid van het stel. "Het is al een hele klus om een relatie te onderhouden, laat staan als je bekend bent. Je kunt niks samen uitzoeken en ontdekken of het wel of niet werkt, want je hebt vrijwel geen privé meer."

Monique Westenberg

Wat nu?

André's huwelijksaanzoek kan dus weer de prullenbak in en bleek hun relatie niet te kunnen redden, gaf deze Bianca natuurlijk al (niet zo fijntjes) aan. Wat moesten ze volgens deze relatie-allesweter dan beter doen? "Waar André en Monique allemaal doorheen zijn gegaan, kun je niet zomaar even rechttrekken. Dat is gewoon snoeihard werken om daaruit te komen en je moet ook durven toegeven aan al die emoties." Oke....

"Liefde is datgene te zeggen waarvan je bang bent om het zeggen, omdat het de ander pijn en verdriet kan doen", gaat Bianca verder. Kan zó op een tegeltje.

De breuk van André en Monique

Wat vindt André zelf er nu allemaal van? "Het blijkt voor ons toch niet te werken op deze manier", legde hij uit toen RTL Boulevard hem naar de breuk vroeg. Ook denkt hij door deze beslissing dat 'ie een betere vader voor zijn kindje kan zijn.

Meer wijsheden van Bianca - én van een psycholoog voor relatietherapie - kun je lezen op de site van het AD.