Gerrit en Samantha de Jong

Afgelopen zondag barstte de bom tussen ex-realityster Samantha de Jong en haar verloofde, Gerrit. Ze maakte hem online voor van alles en nog wat uit en het was wel duidelijk dat de pasgeboren baby Djemino niet van Gerrit was. Hij doet nu uitgebreid zijn verhaal in de nieuwe Story.

Article continues after the ad

Samantha en Gerrit zijn geen setje meer. Dat hij niet de biologische vader van Djemino bleek te zijn, was overigens niet de reden van de breuk. "Ik wist al dat ik niet de vader kon zijn", onthult Gerrit. "Ik hield van haar en wilde samen met Samantha dit kindje opvoeden. Ook als ik de vader niet zou zijn. Dat heb ik vanaf het begin af aan gezegd. Dat weet Samantha ook."

DNA-test

"Ze was op 6 december uitgerekend. Ik ging terugtellen en besefte dat iemand anders de vader moest zijn", blikt Gerrit terug. Eigenlijk wist hij het al vrij zeker, maar een DNA-test na de geboorte gaf duidelijkheid. "De uitslag kon niet duidelijker zijn. Mijn DNA kwam niet eens in de buurt. Ik ben niet de vader." Gerrit denkt dat de vader een donkere man moet zijn. "Want per dag zag ik Djemino donkerder worden."

Wie is de vader?

Gerrit probeerde er naar eigen zeggen daarna alles aan te doen om de biologische vader op te sporen. "Niet omdat ik hem niet wilde erkennen, maar er kan een moment komen dat dat kereltje wil weten waar hij vandaan komt." Maar... volgens hem werkte Samantha niet bepaald mee. "Het konden er wel meer zijn zei ze."

Baby Djemino


Ruzie

Het ex-stel kreeg vervolgens ruzie. "Volgens haar had ik allerlei affaires. Ze flipte de pan uit. En dat alleen maar omdat ik onder een Facebook-post van mijn ex-vrouw had gezegd dat we best een leuke tijd samen hadden gehad. Dat was gewoon vriendelijk bedoeld, er zat niets achter." Beschuldigingen van huiselijk geweld - de wereld in geholpen door Samantha zelf - wijst Gerrit van de hand. "Ik heb haar met geen vinger aangeraakt."

Hoe gaat het nu met Djemino?

Gerrit vertelt dat Samantha op een gegeven moment opeens weg was gegaan terwijl ze weigerde te zeggen waarheen. Later barstte de bom. "Ik heb toen haar spullen gepakt en haar weggebracht. Toen heeft ze zelf Jeugdzorg gebeld dat ze niet voor haar kinderen kan zorgen." Als we Gerrit mogen geloven is baby Djemino in ieder geval in goede handen nu. Hij zegt dat de kleine man in samenspraak met Jeugdzorg is ondergebracht bij Samantha's tante. "Sindsdien heeft niemand meer iets van haar gehoord."

Gerrit en de baby


Samantha de Jong zelf heeft nog niet op dit alles gereageerd. Haar laatste insta-post dateert van twee dagen geleden.