Vlak na de release van de nieuwe Power Rangers-film in de Nederlandse bioscopen is er slecht nieuws voor een oudgediende van de Rangers. Ricardo Medina Jr., die meer dan tien jaar lang de rol van rode Power Ranger speelde in de tv-serie Power Rangers Wild Force, is donderdag veroordeeld tot een celstraf van zes jaar voor het doden van zijn huisgenoot.

Article continues after the ad

Meerdere steken

De 38-jarige acteur kreeg de maximale straf opgelegd, meldt TMZ. Twee weken geleden bekende hij al schuld. Hij doodde op 31 januari 2015 zijn huisgenoot Josh Sutter toen zij ruzie kregen over een vrouw. De ex-Power Ranger greep naar zijn zwaard en stak Sutter meermaals in zijn buik. Medina belde vervolgens zelf de hulpdiensten en bleef op de plaats delict tot de politie arriveerde.

Zelfverdediging?

De acteur werd na het incident gearresteerd, maar beweerde dat het ging om zelfverdediging. Hij werd vervolgens weer vrijgelaten, maar op 26 januari 2016 opnieuw gearresteerd na onderzoek van de recherche. De officier van justitie legde hem moord met voorbedachte rade ten laste, maar met de bekentenis van Medina is de aanklacht aangepast in doodslag.

Carrière

Naast zijn rol in Power Rangers Wild Force speelde Medina ook in de serie Power Rangers Samurai (seizoen 2011-2012), ditmaal in de rol van Deker. De acteur was ook te zien in ER en CSI: Miami.