Ewan McGregor
Ewan McGregor

Nu de Star Wars spin-off film rond Obi Wan Kenobi is stopgezet heeft Ewan McGregor vermoedelijk al een tijdje een behoorlijk groot gat in zijn agenda. Dit heeft hij onder meer al opgevuld met een hoofdrol in het vervolg op The Shining, en nu is ook bekend geworden dat DC hem gestrikt heeft om een schurk te spelen in de aankomende Harley Quinn-film Birds of Prey.

Black Mask

MacGregor gaat de rol van Black Mask op zich nemen, wat oorspronkelijk een schurk uit de Batman-comics was. Hij was aanvankelijk een zakenman die nadat hij zijn kapitaal kwijtraakt Bruce Wayne hier de schuld van gaf. Het is nog niet duidelijk hoe het personage in de film verwerkt gaat worden.

Team van anti-heldinnen

Officieel is Birds of Prey niet alleen een film over het populaire door Margot Robbie gespeelde personage, maar draait het om een heel team van (anti)-heldinnen uit de DC-stal. Zo is Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane) te zien als Huntress, en doet Jurnee Smollett-Bell uit True Blood en Friday Night Lights mee als Black Canary. Cult-actrice Rosie Perez maakt de cast compleet als Renee Montoya. Deze personages zeggen ons vooralsnog niet zoveel, maar bij die hard DC-fans gaat er nu vast een lampje branden.

Article continues after the ad

Harley Quinn en haar Birds of Prey moeten begin 2020 de bioscopen invliegen.