Bij veel families is het rond deze tijd van het jaar een verhit gespreksonderwerp: welke film gaan we met Kerst naartoe? Hierbij een overzicht van wat er allemaal uitkomt. Zo krijgen alle gezinsleden extra argumenten om tijdens het bekvechten rond de eettafel hun filmkeuze erdoorheen te drukken.

The Grinch - 29 november

De live action-uitvoering van The Grinch met Jim Carrey was in 2000 al een succes, en alle animatiefilms gebaseerd op verhalen van Dr. Seuss hebben het tot nu toe erg goed gedaan. Succes verzekerd dus voor deze animatie-uitvoering van dit klassieke Kerstverhaal.

Article continues after the ad

 

Mortal Engines - 06 december

Een nieuwe produktie van Lord of The Rings-regisseur Peter Jackson is altijd iets bijzonders, ook al heeft hij deze film alleen maar geproduceerd. Mortal Engines is gebaseerd op een populair Young Adult-boek, uit een serie waarvan er inmiddels vier zijn uitgebracht. Reken bij succes dus maar op meerdere vervolgfilms. De Young Adult-trend lijkt een beetje te zijn gaan liggen, maar misschien kan deze film profiteren van het feit dat er deze Kerst verder weinig films voor tieners draaien.

 

Ralph Breaks The Internet - 12 december

Na het grote succes van Wreck-It Ralph kunnen we nu al zeggen dat ze dit vervolg net zo goed Ralph Breaks The Box Office hadden kunnen noemen. Het eerste deel had alles wat een goede animatiefilm kan bieden, met vrolijke kleurtjes en personages voor de kleintjes, en scherpe grappen en tal van verwijzingen die alleen de ouders snappen. Dit vervolg doet er nog een schepje bovenop met allerlei geintjes over het Worldwide web en cameo's van zowat alle andere Disney-franchises die er zijn. De prinsessen-meeting is nu al een klassieke scène!

 

Asterix en het Geheim van de Toverdrank - 12 december

Asterix en Obelix kunnen alle Romeinen aan, maar kunnen ze in dit druk gevulde Kerstseizoen ook Wreck-it-Ralph, Meneer De Uil en Mary Poppins verslaan? De films rond de moedige Galliërs hebben al jarenlang een trouwe schare fans, maar is het nou wel zo'n goed idee deze ongetwijfeld wederom leuke animatiefilm voor het hele gezin uit te brengen als er zoveel andere Kerstklappers in de bioscopen draaien?

 

Aquaman - 13 december

Het DC Extended Universe moest het Marvel Cinematic Universe in populariteit naar de kroon steken. Dat viel in de praktijk effe tegen. Na een paar duistere en matig ontvangen films (Batman Vs Superman, Suicide Squad, Justice League) en één grote hit in de vorm van Wonder Woman lijkt DC Comics met Aquaman de tweede klapper van het DCEU in handen te hebben. Hoe ze dat hebben gedaan? Gewoon door héél goed te kijken naar het Marvel het deed. De trailers van Aquaman doen immers erg denken aan Thor: Ragnarok. Maar aangezien dat één van de beste Marvels tot nu toe vinden wij dat nu al een mooi gevalletje van "Beter Goed gejat dan Slecht Bedacht". Kom maar op met die Natte Man, DC!

 

Bon Bini Holland 2 - 13 december

Over Jandino Asporaat zijn de meningen verdeeld; veel fans vinden deze komiek helemaal geweldig, anderen vinden hem veel te hyper. Het feit dat de eerste Bon Bini Holland het drie jaar geleden zo goed deed dat er nu al een vervolg komt, is genoeg bewijs dat de eerstgenoemde groep ruim in de meerderheid is. Jandino is terug als Robertico én als Judeska en reken maar dat hij opnieuw voor de meest krankzinnige situaties zal zorgen!

 

De Fabeltjeskrant en de Grote Dierenbos-spelen - 19 december

Ook al zijn kinderen van nu misschien niet meer zo bekend met de Fabeltjeskrant, reken maar dat drommen ouders hun koters deze Kerst meesleuren naar dit nieuwe bioscoopavontuur van Meneer Uil en de andere dieren uit het Grote Dierenbos. En reken maar dat die kleintjes het dan net zo gaaf vinden als hun ouders destijds. En zo is dit Nederlands cultuurgoed voor de volgende generatie veilig gesteld.

 

Mary Poppins Returns - 19 december

We roepen Mary Poppins Returns nu vast uit tot dé Kerstfilm van het jaar. Disney zette zichzelf voor een schier onmogelijke taak door een vervolg te willen maken op één van de meest geliefde familiefilms aller tijden. Afgaande op de eerste reacties hebben ze het gewoon geflikt; Emily Blunt zou een waardige opvolgster zijn van Julie Andrews en ook de liedjes van Lin Manuel Miranda zouden zich kunnen meten met de onverslijtbare deuntjes van het origineel.

 

Spider-Man: Into the Spider-verse - 20 december

Een tekenfilm over Spider-Man, zitten we daar wel op te wachten net nu we gewend zijn aan Tom Holland's versie van de webslingeraar? Wel als het er zo mooi uitziet als in de trailers die we al voorbij hebben zien komen.

 

Bumblebee - 20 december

Deze zesde Transformers-film belooft in tegenstelling tot de eerste vijf zowaar een goed verhaal te hebben. Explosie-fetisjist Michael Bay nam dan ook het wijze besluit om deze film nou eens niet zelf te regisseren. In plaats daarvan neemt regisseur Travis Knight, die eerder het goed ontvangen Kubo en het Magische Zwaard maakte, op de regiestoel plaats. Filmstudio Paramount heeft zoveel vertrouwen in deze solo-film over de vrolijke Autobot dat de film in Amerika in sommige bioscopen al twee weken eerder uitkomt, zodat de mond-tot-mond reclame en sociale media buzz hun werk kunnen doen.