even tot hier Snottebellekes

Even Tot Hier boog zich vanavond over het ‘snottebellenbeleid’ op scholen. Niels van der Laan en Jeroen Woe snappen dat mensen er helemaal gek van worden en riepen daarom de Snottebellekes in het leven!

Even Tot Hier en het snottebellenbeleid

Demissionair premier Mark Rutte wil de scholen koste wat kost openhouden. Een langere kerstvakantie is volgens demissionair minister Arie Slob echter niet uitgesloten… Daarnaast zijn er op scholen allerlei ingewikkelde maatregelen ingevoerd, zoals het ‘snottebellenbeleid’. Als een kind verkouden is, moet het getest worden. Verwarrend genoeg werd even later bekend gemaakt dat een zelftest ook volstaat bij milde klachten. En dat staat haaks op eerdere berichten!

'Van school… naar huis'

Binnen één week kregen scholen dus twee nieuwe testadviezen… Niels van der Laan en Jeroen Woe van Even Tot Hier snappen dat leraren er helemaal gek van worden. De mensen worden heen er weer geslingerd. Zodoende riepen Jeroen en Niels de Snottebellekes in het leven. “Overal corona, maar op de basisschool, daar regent het infecties, dus je had een protocol. Hadden ze een snottebel, dan moesten ze naar huis, maar de drukke ouders, nou die wouden ze niet thuis. Dus die zeiden: ‘Sodemieter op hier uit m’n huis. Anderen besmetten, jongens, doe dat lekker thuis. Van school… naar huis.

Article continues after the ad

Deze versie van Links Rechts van Snollebollekes valt enorm in de smaak bij de Even Tot Hier-kijkers, die kapot gaan van het lachen:

Het was alweer de vijfde aflevering van Even Tot Hier op rij die hoge ogen gooit! Geniet van deze hit van Clouseau, gier mee om de ‘Wissel-G’, geniet van dit ‘briljante’ lied over Tata Steel en check dit hilarische optreden van Roel van Velzen.

Je ziet Even Tot Hier elke zaterdag om 21:30 uur op NPO 1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.