Evan Rachel Wood en Marylin Manson

Evan Rachel Wood komt met een heftige post op Instagram. Hierin zegt de actrice jarenlang misbruikt te zijn door haar ex-verloofde, shock-rocker Marilyn Manson.

Article continues after the ad

De Westworld-actrice getuigde in 2018 voor Amerikaanse Congres om het belang van bescherming voor slachtoffers van seksueel misbruik te benoemen. Toen noemde ze niet de naam van degene die haar zou hebben misbruikt, maar dat doet ze nu wél.

Evan Rachel Wood en Marilyn Manson

"De man die mij misbruikte heet Brian Warner, wereldberoemd onder de naam Marilyn Manson. Hij heeft me gegroomd toen ik nog tiener was en heeft me jarenlang verschrikkelijk misbruikt", aldus Evan in het statement.

 

Nog meer beschuldigingen

"Ik ben klaar met het leven in angst voor wraak, beledigingen of bedreigingen", gaat Evan verder. "Ik ben hier om een gevaarlijke man en de industrie die zijn gedrag goedpraatte te benoemen, voor hij nog meer levens verpest." In haar Insta-Stories deelt de actrice ook de verhalen van vier andere vrouwen. Ook zij claimen te zijn misbruikt door Manson en komen met zeer gedetailleerde verklaringen. Manson heeft op het moment van schrijven nog niet gereageerd op de aantijgingen.