Vandaag zijn de opnames van start gegaan van een gloednieuwe serie: De Mannentester. Actrice Eva van Wijdeven speelt Victoria Kramer, een femme fatale die zich laat inhuren door vrouwen om hun geliefde op de proef te stellen en ontrouw aan de kaak te stellen.

Article continues after the ad

Trots

De tiendelige serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Heleen van Royen. "Het is voor het eerst dat een van mijn romans wordt bewerkt tot een tv-serie en uiteraard maakt dat me trots en blij," zegt Van Royen. "Ik ben zeer nauw betrokken geweest bij de bewerking, ook dat is uniek. Het was een feest om nieuwe avonturen voor Victoria te mogen bedenken. Ze is een van mijn favoriete personages: keihard, superslim en meedogenloos. Ik kan niet wachten om te zien hoe Eva van de Wijdeven gestalte aan haar gaat geven."

De gelukkige huisvrouw

Het is voor het eerst dat er een serie van Van Royen’s boeken wordt gemaakt. Eerder werden er wel boeken verfilmd: in 2010 haar debuutboek De gelukkige huisvrouw met Carice van Houten in de hoofdrol. En in 2015 speelde Isa Hoes in de verfilming van De ontsnapping.

KPN Presenteert

De Mannentester wordt geregisseerd door Hiba Vink (Gouden Kalf nominatie Kort!, Midzomernacht), Pieter van Rijn (Tessa, Flikken Maastricht, Celblok H) en Annemarie van de Mond (Meiden van de Herengracht, Smeris). De serie is vanaf half april 2017 exclusief te zien bij KPN Presenteert.