Eva Jinek

De afgelopen tijd ging RTL 4 in een soort lockdown wat betreft nieuwe programma's. Het herhaalcircus, met geflopte heruitzendingen van Gooische Vrouwen en Bridget Maaslands De Zwakste Schakel, werkte op de zenuwen van talkshowkoningin Eva Jinek.

Article continues after the ad

NU.nl legde Eva gisteren voor dat zij en Beau van Erven Dorens met succes weer een hit konden maken van het RTL Late Night-tijdslot. "Dan lukt dat en plant RTL de hele zomer geen talkshow in en kijken er 180.000 mensen naar Gooische Vrouwen in de herhaling. Werd jij niet gek?" Eva's antwoord is kraakhelder: "Ja".

Hele zomer doorwerken

Wat Eva betreft zat ze de afgelopen weken ook gewoon op haar talkshowstoel. Ze werd gek van de herhalingen "in die zin dat ik altijd wil werken", legt ze uit. "Als het aan mij ligt, werk ik twaalf maanden per jaar. Maar dat kan natuurlijk niet. Ik heb het nu vier maanden achter elkaar gedaan en ik heb een kind van bijna twee jaar (zoon Pax, red.)."

Eva Jinek

Geldkwestie

Eva denkt dat het een geldkwestie is dat RTL de afgelopen weken geen live talkshow wilde maken, maar in plaats daarvan (bizar slecht bekeken) herhalingen uitzond. Vanwege de coronacrisis is de advertentiemarkt ingestort. Maar, als het aan haar lag: "mijn voorkeur heeft altijd om door te gaan met latenighttalkshows, maar dat komt omdat ik vanuit de journalistieke informatiekant kijk".

RTL reageert

RTL laat in reactie aan NU.nl weten dat de stroom aan herhalingen op zich niets te maken heeft met de coronacrisis. Dat was hoe dan ook gebeurd. "In de zomerperiode wordt er altijd al meer herhaald, ook op onze zenders en dit was ook op de late avond. Dit hebben we uiteraard ingecalculeerd. Dat was ook zonder corona al gebeurd vanwege het eventjaar met het EK en Olympische Spelen", aldus een woordvoerder.

Eva Jinek is vanaf maandag weer elke werkdag te zien op RTL 4 met haar talkshow Jinek. Op een nieuw tijdstip: 22:00 uur!