Eva Jinek, Boerderij van Dorst

De kijkers van Boerderij van Dorst zagen en hoorden vanavond een hele andere kant van Eva Jinek. De veelgeprezen talkshowhost vertelde namelijk uitgebreid over zichzelf, en showde ook wat moves...

Article continues after the ad

Raven van Dorst haalde de RTL 4-presentatrice eens flink uit haar comfort zone. Want zag je Eva Jinek ooit eerder op deze manier?

Nadelen van bekendheid

Zonder grappen en grollen, in de vrije natuur ontstond een bijzonder openhartig gesprek tussen Raven en Eva over onzekerheden in de televisiewereld en de nadelen van beroemd zijn. "De enige momenten dat beroemd zijn een nadeel is, is als het slecht met je gaat. Dan kan je niet zeggen: ik zet het even uit", vindt Eva Jinek. "Dat is bijvoorbeeld als je ontslagen wordt, je relatie uit gaat en dat je gewoon geen zin hebt om er overal over te praten. Dan kun je het niet uitzetten." 

Schaamte in overvloed

Dat merkte ze met name toen ze ontslagen werd bij Nieuwsuur. "Eerst kom je met een soort jubelbericht in het nieuws en een maand later ben je ontslagen en moet je zeggen dat je het niet gaat doen. Dat is...", blikt ze terug op zo'n elf jaar geleden. Ze trok zich toen terug vanwege haar relatie met Bram Moszkowicz. "Dat vond ik toen wel echt moeilijk. Ik dacht echt: dit komt niet meer goed. Ik was mijn baan kwijt en moest het mijn ouders vertellen voordat het in de media kwam. Ik heb me echt geschaamd." 

Stoppen met tv?

Achteraf kan ze het prima relativeren, maar in die tijd kon ze wel door de grond zakken. "Ik voelde mij echt een mislukking. En dan kijkt dus iedereen mee en denk je: waarom deed ik het ook alweer?" Al met al kwam het goed, met name omdat ze toch die drempel overstapte om in dezelfde studio het korte nieuws te lezen. "Daardoor ben ik een jaar later zonder open wond weggegaan. Als ik meteen na dat conflict was weggelopen, was ik misschien wel gestopt met tv."

Kijkcijfersucces

Boerderij van Dorst is hard op weg om een kijkcijferknaller te worden. De aantallen stijgen met de week, en datzelfde geldt voor de positieve reacties. Lees hieronder maar enkele reacties van vanavond! 

Fans kunnen zelfs hun hart ophalen: er is nu zelfs een Boerderij van Dorst-playlist te vinden op Spotify!


Boerderij van Dorst is iedere woensdag om 20.25 uur te zien op NPO3. Deze aflevering gemist? Je bekijkt 'm hier terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.