Eva Jinek

Talkshowkoningin Eva Jinek was bang dat ze 'nooit meer de oude' zou worden. Ze werd ziek na haar zwangerschap en dat maakte haar ongelukkig en angstig.

Article continues after the ad

Cardioloog Chahinda Ghossein-Doha zat gisterenavond aan tafel om te praten over zwangerschapsvergiftiging en of dat op latere leeftijd eventueel kan zorgen voor hart- en vaatziekten. Ze onderzoekt placenta's om meer te weten te komen. Gedurende het gesprek vertelde Eva ook over haar eigen ziekte na haar zwangerschap.

'Ongelukkig'

"Ik weet niet of ik ooit nog beter word", blikte Eva openhartig terug. "Je leest alles maar er is nooit een pasklaar antwoord." Eva vertelt niet precies waar ze last van had na haar zwangerschap, maar ze liet eerder al doorschemeren dat het fysiek enorm zwaar was. "Hoe voelde je je in die periode?", vroeg Chahinda. Eva: "Slecht. Heel slecht." Ook was ze bang dat ze niet meer op niveau zou kunnen presteren met haar talkshow. "Daar voelde ik me heel ongelukkig over."

Delen

Eva gaf ook aan dat ze niet iemand is die zulke dingen snel met anderen deelt. "Wel met mijn familie natuurlijk, maar zelfs dan dacht ik nog van: ik weet niet of iemand anders precies begrijpt hoe ik me voel." Want, zo legde ze uit: "jij bent degene die de baby heeft gehad en ziek is." Benieuwd naar de hele uitzending? Die kun je hier terugkijken.