Eva Jinek

Talkshowqueen Eva Jinek kon haar tranen gisteren niet bedwingen. Ze schoot vol na afloop van haar interview met paralympisch kampioen Bibian Mentel. De snowboardster vecht eigenlijk constant voor haar leven en kreeg al veertien keer (!) kanker.

Article continues after the ad

De altijd positieve Bibian en haar man Edwin Spee zaten bij Eva aan tafel om te praten over de Videoland-docu over Bibian, waarmee de Dancing With The Stars-deelneemster een inkijkje geeft achter de voordeur en meer vertelt over haar slopende strijd tegen kanker. De opnames zijn van afgelopen jaar, misschien wel het zwaarste jaar uit haar leven tot nu toe.

'Andere kant van het verhaal'

"Ik denk dat iedereen me inmiddels een beetje kent als die goedlachse Bibian die alles weglacht, maar er zit natuurlijk ook een andere kant aan het verhaal’’, vertelde ze. "Die zit vaak achter de voordeur. Als iedereen weg is, als de deuren en gordijnen dicht zijn, dan vinden wij elkaar." En daarmee doelt ze uiteraard op man Edwin. Met deze docu, die LEEF heet, hoopt Bibian lotgenoten te steunen en te inspireren.

Emotionele Eva

Bibian zit momenteel nog in een rolstoel, maar ze doet er alles aan om ooit weer zelfstandig te kunnen lopen. "Mijn artsen dachten ook niet dat het zou lukken. Maar ik maak nog steeds vorderingen. En zolang ik vorderingen maak, blijf ik hoop houden. En hoop doet leven." Bij die laatste woorden werd het Eva even te kwaad. Ze kreeg natte ogen en sprak met een brok in de keel. 


'Ik was er bijna'

De afkondiging van het item werd dus opeens nog emotioneler. "Ik was er bijna", grapte Eva nog. "Het is een geweldige film. Iedereen moet hem zien", zei ze met overduidelijke emotie in haar stem. *Snik*. Meer info over Bibians aangrijpende docu? Check dan de beelden hieronder.

Bibian Mentel: LEEF is vanaf 21 oktober te zien

Bibian Mentel leeft al 21 jaar met kanker. Hoewel haar situatie zorgwekkend en uitzichtloos lijkt, weigeren Bibian en haar gezin die rotziekte alles te laten bepalen. Het intieme portret “Bibian Mentel LEEF” is vanaf woensdag 21 oktober te zien.

Geplaatst door Videoland op Donderdag 15 oktober 2020


Bibian Mentel: LEEF is vanaf 21 oktober te zien op Videoland.