Eva Jinek

Toen Eva Jinek nog bij de NPO zat en onderhandelde met RTL, moest dat natuurlijk su-per-geheim blijven. Om te blenden met de mensen op straat zorgde ze, onderweg naar een meeting met RTL's Peter van der Vorst, voor een sneaky vermomming!

Article continues after the ad

Momenteel is Eva even elke dag een hot topic, zo lijkt het. Haar kijkcijfers schieten alle kanten op en ze boekt regelmatig de meest spraakmakende gast van de dag. Het is in ieder geval nooit saai, zullen we maar zeggen. Peter van der Vorst, programmabaas bij RTL, zal er blij mee zijn. Zeker nu we weten dat 'ie maar liefst vier maanden bezig was met de Jinek-transfer. 

Peter van der VorstPeter van der Vorst


In het geniep

"Het eerste gesprek (met Eva, red.) vond plaats bij mij, aan de keuken­tafel. Niets mocht uitlekken", blikte Peter terug in het AD. "We hadden zoveel te bepraten. Later hebben we ook een paar keer met Beau erbij afgesproken. Eva had zoveel vragen. Waar kwam ze terecht? Hoe journalistiek onafhankelijk kon ze zijn? Ze wilde haar hele redactie meenemen."

Eva Jinek en haar vermomming

Het ware lange onderhandelingen en op een gegeven moment huurde Peter een zaaltje, ergens in Amsterdam. Eva en Peter wilden dat er niets uitlekte en dus moest ze in vermomming naar buiten, op weg naar de meeting. Lijkt wel een heist-film, joh! "Kregen we van tevoren een sleutel, zodat niemand wist wie er naar binnen ging. Dan kwam eerst Beau en tien minuten later Eva met pet en een grote zonnebril." Uiteindelijk wist Peter Eva binnen te hengelen, maar dat was heus niet zo vanzelfsprekend. "Tot het moment dat ze haar handtekening zette, vond ik het spannend, al had ik na het eerste gesprek al een yes-moment."

Jinek is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.