Eva Jinek

Eva Jinek vind het nogal vreemd dat NPO Radio 2-DJ Giel Beelen gisteren niet kwam opdagen bij zijn eigen radioshow. Hij versliep zich door een kapotte telefoon, maar de talkshowkoningin denkt eerder dat het allemaal een grote publiciteitsstunt is om die nieuwe show te promoten.

Article continues after the ad

Giel - doorgaans niet vies van een grap - ging diep door het stof na zijn blunder. Het was menens. Maar... iets soortgelijks gebeurde al eerder, vertelde Eva gisteren in haar uitzending. "Ik weet dat 'ie zich vorige week had verslapen en op weg naar de eerste uitzending had 'ie ook al dat het rubberen wiel van zijn band af was gevlogen."


Publiciteitsstunt?

Carlo Boszhard, die RTL's nieuwe programma I Can See Your Voice kwam promoten, denkt aan hele andere dingen als hij Giels excuses ziet. "Nee, dit is een publiciteitsstunt." Qmusic-DJ Marieke Elsinga, die deel uitmaakt van het I Can See Your Voice-panel, is het daar niet mee eens. "Het schijnt zo te zijn dat Giel heel moeilijk wakker wordt, Mattie (Valk, red.) vertelde mij hoe dat werkt bij Giel. Die moet echt wakker gebeld worden anders schijnt 'ie niet goed uit bed te komen."

'Kom op!'

Eva gaat daar absoluut niet in mee. "Marieke, kom op! Als het je baan is?" En, legt ze uit: "Stel dat je je zou verslapen: er zit toch een intern klokje in jou dat niet je hele uitzending lang door blijft pitten?" Giels interne klokje liet het dus even afweten. Al met al vermoedt Eva dat er dus meer aan de hand is. "Ik ben een beetje team-Carlo."