Eva Jinek maakt er geen geheim van dat ze "met meerdere partijen" (zenders) praat over een overstap. Volgens een van haar medewerkers heeft ze echter al een keuze gemaakt: ze gaat naar... SBS6! 

Article continues after the ad

Weekblad Story sprak recent met 'een insider die meewerkt aan de talkshow Jinek'. "Ze stopt op 30 september. Daarna neemt Jeroen Pauw het stokje over." Als we deze geruchten mogen geloven, vist RTL achter het net. Die wilde Eva naar verluidt ook graag binnenhengelen.
 

Eva Jinek met haar Sonja Barend Award.


'Een nieuwe presentator'

Ook rept deze medewerker over het nieuwe decor, dat al klaargemaakt wordt voor januari, wanneer Eva eigenlijk zou terugkeren voor haar talkshow op NPO 1. "Maar iedereen houdt er rekening mee dat zij na 30 september niet meer terugkeert. In het nieuwe decor zal een andere presentator of presentatrice komen te zitten."


Reactie KRO-NCRV

Het gerucht dateert van vorige week, maar gisteren reageerde KRO-NCRV (de omroep die Jinek uitzendt) pas op de kwestie. Directeur Peter Kuipers zei op Radio 1 dat er volgens hem geen reden tot paniek is. "Ik hoop ook dat ze nog heel lang bij ons werkt en ik verwacht het ook." 


 

Jinek is (vooralsnog) elke werkdag rond 23:00 te zien op NPO 1.