Ethan Hawke

Heel tof castingnieuws: volgens het altijd goed ingevoerde The Hollywood Reporter gaat Ethan Hawke de slechterik spelen in MCU-serie Moon Knight op Disney+.

Article continues after the ad

Marvel Studios zet nu echt vol in op de Disney+ series en Moon Knight belooft ook nog eens extra duister te worden. Oscar Isaac gaat de snoeiharde held spelen en krijgt tegengas van Ethan Hawke's personage!

Wie gaat hij spelen?

De rol van Ethan is nog niet helemaal duidelijk, maar het gaat in ieder geval om dé grote bad guy van de show. THR: "It is unclear who Hawke would play, but Moon Knight's archnemesis is a villain named Bushman, a fellow mercenary who turned on the hero when Egyptian gold came into the picture."

Wie is Moon Knight?

Moon Knight is het alter ego van oud-huurling Marc Spector, die door een partner voor dood werd achtergelaten in een Egyptische ruïne. De Egyptische god Khonshu belooft hem te redden als hij zijn leven betert en de kracht van de maan gebruikt om misdaad te bestrijden. Terug in Amerika investeert hij zijn bloedgeld en gebruikt hij de winst om technologische snufjes te ontwikkelen. Dat is in ieder geval hoe het er in de comics aan toeging. Het verhaal van de serie blijft nog even geheim, al weten we al wél dat Marc worstelt met meerdere persoonlijkheden.

MCU-series

Marvel Studios en Disney+ beginnen nu echt op stoom te raken met de MCU-series. Gisteren verschenen de eerste twee afleveringen van WandaVision op Disney+ - lees hier onze recensie - en daarmee werd dan ein-de-lijk het startschot gegeven voor de streamingkant van de MCU. Moet je nog beginnen? Lees je hier alvast in! Later dit jaar kunnen we blijven genieten van verse Marvel-content op Disney+. Verwacht ook nog The Falcon and The Winter Soldier, Loki, What If...?Ms. Marvel én Hawkeye.

Moon Knight staat gepland voor 2022.