Eternals marvel

Marvel's nieuwste superheldengroep duikt op in Eternals. Maar wie zijn deze almachtige figuren eigenlijk? En waar waren ze toen Thanos het halve universum liet verdwijnen in Avengers: Infinity War? Wij vertellen je alles dat je moet weten over de Marvel-film Eternals.

Marvels Eternals verschijnt 12 januari 2022 op Disney+

De releasedate van Eternals

Net zoals bij Black Widow was de release van Eternals meerdere keren uitgesteld. De film stond gepland voor 6 november 2020, maar vanwege de dichte bioscopen werd Eternals verplaatst naar 12 februari 2021. De zalen waren toen nog niet open en de releasedatum werd opnieuw aangepast. Eternals verscheen 3 november in de Nederlandse bioscoop en was daar korte tijd succesvol. Door de lockdown moesten de bioscopen helaas de maand daarop weer dicht, maar vanaf 12 januari kan je de film streamen via Disney+.

Lees onze Eternals recensie zodat je weet of je dat moet doen! 

Article continues after the ad

 

Het verhaal van Marvel-film Eternals

Over de film zelf is nog niet heel veel bekend. In de teaser trailer zien we enkele topacteurs in mooie kostuums diepzinnig voor zich uit kijken. De voice-over van Salma Hayek vertelt dat de helden al heel lang tussen mensen leven, zonder zich met aardse zaken te bemoeien. Daar moeten we het mee doen. De synopsis vertelt ongeveer hetzelfde. De helden leven al duizenden jaren onder ons en besluiten uit de schaduwen te komen om het op te nemen tegen hun aartsvijand: de Deviants. Daarover zo meer!

 

Wie zijn de Eternals?

Van de trailer worden we niet veel wijzer. Om toch iets meer over de superhelden te weten te komen, doken we in de comics. Eternals werd bedacht in de jaren 70 door Jack Kirby, het creatieve genie dat samen met Stan Lee bijna alle Marvel-helden heeft bedacht. Voor concurrent DC werkte hij aan de titel New Gods. Toen deze titel werd stopgezet, nam hij zijn ideeën mee naar Marvel en gaf er een nieuwe draai aan met Eternals.

Deze helden waren ooit mensen. Buitenaardse wezens, genaamd Celestials, experimenteerden op hen. Daardoor kregen ze bijzondere krachten en werden ze een heel nieuw ras. De experimenten liepen niet altijd goed af. De foutjes ontwikkelden zich tot Deviants en werden de vijanden van de Eternals. Beide rassen hebben we nog niet eerder gezien in de Marvel Cinematic Universe, maar de Celestials wel. Ego the Living Planet uit Guardians of the Galaxy 2 was er eentje en zijn zoon Star-Lord is half-Celestial.

 

De Eternals cast

Eternals heeft een hele opvallende cast. Het is een combinatie van talloze etniciteiten, maar bovenal een mooie mix van jong talent en gevestigde namen. Angelina Jolie springt het meest in het oog. Zij speelt Thena, Marvel's versie van de Griekse godin Athena. De andere verrassing is Salma Hayek, recent nog te zien in de romantische scifi-film Bliss. Zij speelt Ajak. In de comics was dit een man en werd hij aanbeden door de Maya's en Azteken. 

De grote held van het verhaal is Ikaris, een rol van Richard 'Robb Stark' Madden en zijn grote liefde Sersi wordt gespeeld door Gemma Chan uit Crazy Rich Asians. Er is alleen wel één klein probleempje. Zij is al te zien in een Marvel-film! In Captain Marvel speelde zij scherpschutter Minn-Erva. Door de blauwe schmink was ze zo goed als onherkenbaar. Waarschijnlijk gaan ze er bij Marvel vanuit dat we dit toch niet doorhebben. 

Madden is niet de enige GoT-ster die zijn opwachting maakt in een Marvel-film. Kit 'Jon Snow' Harrington speelt Dane Whitman en met een naam als Dane weet je dat hij geen alien is. Kits personage is de enige mens in de groep. Hij is gelukkig wel gewapend met een mythisch zwaard. Harington moest zich wel trouwens even inlezen voor de opnames begonnen; in de talkshow van Jimmy Fallon gaf de Britse acteur toe dat hij heeft gegoogeld wie zijn personage precies is. Gelukkig ontdekte Harington al snel dat Dane Whitman en Jon Snow aardig wat overeenkomsten hebben.

 

Oscarwinnende regisseur Chloe Zhao

De regie is in handen van Chloe Zhao. Haar film Nomadland won zelfs de Oscars voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Actrice. Dat voorspelt veel goeds zou je denken; alleen de films van Zhao zijn hele subtiele en intieme pareltjes. Het tegenovergestelde van de luidruchtige blockbusters die we kennen van Marvel!

Haar ingetogen stijl is ook terug te zien in de trailer. In plaats van gekke werelden, die gemaakt zijn met behulp van een green screen, zien we echte locaties. De kleuren zijn ook minder fel, er is geen grote battle en we horen geen populaire hit uit de 80's als soundtrack. We weten uit ervaring dat trailers zelden een goed beeld geven van een film, maar met Zhao aan het roer gaat Marvel duidelijk een hele andere kant op. 

 

Reacties fans op de Eternals-trailer

Reacties op Eternals zijn gemixt. De film is zelfs de laagst scorende MCU-film ooit! Waar de fans ook niet over uitgepraat raken, is de vraag waar deze superhelden waren toen Thanos de bevolking van het universum halveerde.

 

Eternals geruchten en speculatie

De vraag waar de onsterfelijke helden waren toen de aarde hen nodig had, lijkt beantwoord te zijn in een gelekte tekst. Een Indiase website zette per ongeluk een lading merchandise online. Het spul was nog niet te koop, maar bevatte wel uitgebreide beschrijvingen van de personages. In de tekst op een kalender werd duidelijk dat de helden vanaf de maan Titan toekijken op de aarde. Zo blijven ze verborgen voor de mens en kunnen ze de wereld beschermen tegen de Deviants.

Titan is ook de naam van de wereld waar Thanos is geboren. Al lijkt het hier om een compleet andere planeet te gaan. Heeft Marvel daar een foutje gemaakt? Of is er meer aan de hand? Zou het misschien kunnen dat Eternals zich afspeelt in een andere dimensie? Of hebben zij banden met Thanos? In de comics is Thena een verre achternicht van Thanos. Speelt dat nog een rol? Het is niet voor niets dat er zo weinig over de film bekend is. Wij gaan er vanuit dat Marvel nog een paar flinke verrassingen in petto heeft, over de oorsprong van de Eternals.

Heb je nog nooit een Marvel-film gezien en wil je daar toch eens aan beginnen, bekijk dan de 25 films en series op chronologische volgorde