Estavana Polman in De Oranjezomer

Handbalheldin Estavana Polman stal vorige week de show toen ze voor het eerst bij de mannen van Veronica Inside in De Oranjezomer ging zitten. Vanavond was ze weer terug en verbaasde ze met een... bijzondere persoonlijke ontboezeming.

Estavana - de vriendin van Rafael van der Vaart - is een tophandbalster. Die is lichamelijk op de toppen van haar kunnen... zou je denken! Toch kampt ze met een vrij onhandig probleem voor een topsporter.

Estavana heeft oogproblemen

"Ik zie je wel, maar ik zie je ogen niet", zei Estavana tegen Hélène Hendriks, die de Oranjezomer presenteert nu Wilfred Genee op vakantie is. "Ik hoorde dat je maar 30% zicht hebt." "Ja", counterde Estavana, "daarom ben ik ook met Raf".

Article continues after the ad


Hoe kan dat?

Hélène vond het opmerkelijk. "Hoe kan dat? Je bent topsporter, en dan heb je maar 30% zicht." Ja, dat is heftig, gaf de handbalster toe, maar toch is ze bang om er wat aan te doen. "Ze zeggen: 'Misschien speel je dan veel beter', maar ja, als ik een bril op heb en ik ga traplopen, is dat opeens heel intens. Dat komt dan héél dichtbij." Ze legde uit dat ze veel op gevoel speelt - met resultaat. Ze is één van de beste handbalsters van Nederland.

Kijkers blij met Estavana in De Oranjezomer

Vorige week viel de komst van de topsporter ook al erg goed bij veel Oranjezomer-kijkers. Met haar nuchtere gevoel van humor paste ze prima bij de meest uitgesproken talkshowtafel van Nederland. "Kan Estavana vaste tafelgast worden?", klinkt het ook na vanavond weer in de reacties van kijkers op twitter. "Estavana Polman past zó goed in dit programma."

 

De Oranjezomer is iedere avond rond 21.35 uur te zien op SBS6. Wil je Estavana nog een keer zien? Zij geeft tijdens de handbalwedstrijden commentaar bij de NOS.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.