Tijl Beckand, coronavirus

Tijl Beckand concludeerde vorige week in zijn quarantaine-show dat hij corona moest hebben. Inmiddels is hij klachtenvrij en blikt hij in een interview met het AD terug op de afgelopen week.

Article continues after the ad

"Ik ben vorige week ziek geworden, precies een week geleden", zo zegt de presentator. "Nu zit ik in de tuin en ben ik al een tijdje klachtenvrij. Ik mag van de dokter de stad weer in om boodschappen te doen." Zijn zoontje van achttien maanden werd daarentegen wel kort opgenomen in het ziekenhuis, maar daar blijkt het inmiddels wat beter mee te gaan. "We schrokken van zijn ademhalingsproblemen. Als hij die niet had gehad, waren we niet naar het ziekenhuis gegaan."

Weg met de lockdown

Nu zou je misschien denken: Tijl weet nu hoe het voelt, dus die zal wel 'voor' de lockdown zijn (in tegenstelling tot Jort Kelder). Nou, nee hoor. "We kunnen niet op onze handen blijven zitten en wachten op een vaccin. Met alle respect voor de regelgeving, we moeten naar een situatie toe waarin een deel van de bevolking immuun is. Veel mensen zijn gezond en sterk en kunnen het prima hebben." Hij wil dan ook benadrukken dat je je een paar dagen flink beroerd kan voelen en het pijn aan je longen kan doen, maar dat het verder 'gewoon een nasty griep is'. Weer wat geleerd, al is dat natuurlijk voor iedereen weer anders.