Erik van Muiswinkel

Imitatieveteraan Erik van Muiswinkel, nestor van het nadoen, velt in de nieuwe editie van Veronica Magazine een oordeel over De TV Kantine. De grappen vindt hij "soms" goed en het mag allemaal wel wat gemener.

Article continues after the ad

De cabaretier zette bij programma’s als Kopspijkers en Studio Spaan memorabele versies Willem van Hanegem, Harry van Raaij, Hans Janmaat en Anton Geesink neer. Erik vindt goede teksten en een echte cabaret-performance belangrijker dan het bijna letterlijk imiteren van een BN'er. Wat vindt hij eigenlijk van De TV Kantine?

Erik over De TV Kantine

"Ze weten regelmatig raak te slaan, de imitaties zijn goed en de grappen eh... soms ook", oordeelt Erik. "Ik vind persoonlijk schrijvers, mensen uit de sport en politiek interessanter om na te doen, maar het blijft fenomenaal hoe De TV Kantine die mensen uit de entertainment- hoek neerzet. Dus ik kijk wel."

Tips van de meester

Erik vindt looks ook minder belangrijk. "Ik heb me rot gelachen toen Carlo Boszhard er voor het eerst als René van der Gijp bij zat. Maar als iemand ook nog eens zo goed opgemaakt is dat je geen verschil meer ziet, zoals Carlo toen, dan gaat de lol ervanaf." Hij hoopt dat De TV Kantine wat 'scherper en gemener' wordt. "Ze hebben gouden instrumenten in handen, die ze zo optimaal mogelijk moeten misbruiken."

Nieuw seizoen

Carlo, Irene, Elise Schaap, Maarten Heijmans, Ilse Warringa én nog veel meer BN'ers zijn vanaf donderdag 14 januari terug met een gloednieuw seizoen. Deze week komt er echter een extraatje op tv: De Casting Kantine. Dit is een eenmalige talentenjacht voor imitators en de winnaar krijgt ook daadwerkelijk een glansrol in het nieuwe TV Kantine-seizoen!


Het volledige interview met Erik van Muiswinkel staat in de nieuwe editie van Veronica Magazine, vanaf vandaag te koop in de winkel.