Erica Meiland

Het gisteren aangekondigde boek van SBS6-realityster Erica Renkema uit Chateau Meiland belooft ons een intiem en oprecht beeld te geven over de vrouw van Martien. Ze gaat ook uitgebreid in op de coming-out van Martien en hoewel dat als een grote klap kwam voor Erica, voelde ze zich niet 'belazerd'.

Article continues after the ad

Een woeste Erica ging eerder al op pad met een pistool om een jongen aan te pakken. Die had dochter Maxime gedrogeerd, vermoedelijk met GHB. Dat stond allemaal in de best wel heftige biografie van Martien. Gisteren deed Erica in talkshow HLF8 weer zo'n schokkende onthulling: ze pakte ooit een keukenmes om Martien schrik aan te jagen. "Ik wou hem wel bang maken, je treedt een beetje buiten jezelf." En dat allemaal omdat hij erachter kwam dat-ie op mannen valt...

'Niet belazerd'

Hoewel Erica Martiens coming-out maar moeilijk kon verwerken, kijkt ze er, jaren later, gelukkig heel anders tegenaan. "Mensen zeiden: 'Je bent jarenlang belazerd', maar nee, ik ben helemaal niet belazerd door hem want het zat diep in hem." Martien zoende op zijn 40ste voor het eerst met een man, waarna hij eigenlijk pas doorhad dat hij niet op vrouwen valt.

De Meilandjes in HLF8

De liefde bleef

De twee zaten ondanks alle plotwendingen altijd in elkaars hart. "De liefde blijft en je ziet dat die ander ook heel erg worstelt", gaat Erica verder. "Je worstelt zelf ook dus je hebt allerlei fases waar je doorheen moet. Woede, verdriet, weet ik het allemaal. Maar als dat uiteindelijk weer een beetje tot rust komt, zeg je toch: 'Ik wil jou gewoon in mijn leven houden want ik houd van je.'"

Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.