Erica Meiland

De beruchte Chateau Meiland-honden Bommel en Bijoux, die laatst nog een stel Hengelose hardlopers achterna zaten, hebben een nieuw speelmaatje: beagle Babs!

Article continues after the ad

Dat zagen we in de uitzending van gisteren, waarin Erica het bijzondere en verdrietige verhaal van Babs vertelde. Het beestje werd geboren in Slowakije en belandde bij een broodfokker. Die zijn erop uit om zoveel mogelijk puppies te verkopen en kijken niet of nauwelijks om naar de mama-hond. 

Erica is dolblij

Gisteren introduceerde Erica haar nieuwe aanwinst aan de Chateau Meiland-kijkers. "Babs was gelukkig niet erg vruchtbaar", legt Erica uit. "Ze heeft maar een nestje gehad. En dan wil die fokker er vanaf want het levert niet genoeg geld op." Uiteindelijk belandden de Meilandjes bij een stichting die deze honden opvangt. "Ik had al een beetje contact met hun over een andere hond maar die had al een plekje." En toen.... toen kwam Babs! Erica vindt het "hartstikke leuk" en is dolblij dat ze deze hond nu zo'n mooi thuis kan geven. "Zij vindt het ook heerlijk om hier te zijn. Ze loopt hier als een hertje door de boomgaard.

 

Meiland-kritiek

De familie Meiland bevindt zich as we speak trouwens in Zweden. Daar nemen ze een kerstspecial op die eind december op SBS6 komt. Maxime, Erica, Martien en Montana krijgen echter de nodige kritiek op hun werkreis. Zo vinden velen het echt not done om in deze tijden, er komen vanavond zelfs extra coronamaatregelen aan, naar het buitenland te gaan. Lees hier meer over de ophef.

Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6 en KIJK.nl.