Tim Curry als Pennywise the Clown was eng, maar Bill Skarsgård doet zeker niet voor hem onder. Dat bewijzen deze nieuwe foto’s wel.

Article continues after the ad

7 september

Op 7 september is het zover. Dan is het weer tijd voor It om in de gedaante van doodenge Pennywise the Dancing Clown een heleboel kinderleventjes te ruïneren. Maar ook de volwassenen zijn niet veilig voor Pennywise.  Op de nieuwe beelden zien we de clown zich verschuilen op de eigenaardige plek waar hij woont: het riool. 

Remake

De remake van It gaat namelijk over de volwassenen van destijds die na dertig jaar weer samenkomen. In het originele verhaal zagen we hoe de clown uit hun kinderjaren terugkwam om hen te teisteren. Ze dachten nu misschien van hem af te zijn, maar onvoorspelbaar als hij is, duikt Pennywise weer op.

It

De film en de remake It zijn gebaseerd op het verhaal van Stephen King, die tijdens de kerstdagen tevens een post aan de nieuwe beelden van zijn eigenhandig gecreëerde wezen wijdde. “Pennywise laat zichzelf zien, hij staat voor je en geef een showtje weg. Elke klein ding dat hij doet, staat voor een nieuwe dreiging”, vertelde regisseur Andrés Muschietti, die ook de film Mama maakte.