Paddington 2
Paddington 2

Even een pubquizvraagje: Wat is op recensie-database Rottentomatoes.com de Best Beoordeelde Film Aller tijden? Is het The Godfather 1 of 2 misschien? Toy Story 1 of 2? The Shawshank Redemption? National Treasure? Nee, niks van dat alles, het is Paddington 2! Deze pluizige familiefilm met een hoog knuffelbaarheidsgehalte wordt meer dan welke andere film ooit door critici wereldwijd de hemel in geprezen. En terecht, want misschien nog wel meer dan het eerste deel slaagt Paddington 2 erin om hartverwarmend te zijn zonder sentimenteel te worden, en om een belangrijke boodschap van verdraagzaamheid te hebben zonder die er dik bovenop te leggen. Geweldig nieuws dus dat er nu toch wel een Paddington 3 komt!

 

Helaas niet dezelfde regisseur

Acteur Ben Whishaw, die de stem van het op marmelade verzotte beertje verzorgt, liet in mei nog weten dat hij het somber inzag met de kansen voor een derde Paddington. Maar producer David Heyman heeft nu aan het Britse filmtijdschrift Empire laten weten dat ze al met de voorbereidingen voor een deel 3 begonnen zijn. Regisseur Paul King, die de alom geprezen eerste twee delen heeft geregisseerd, zal echter niet van de partij zijn. Hij is druk met andere projecten, waaronder een nieuwe uitvoering van Pinocchio. King zal gelukkig wel betrokken zijn bij de totstandkoming van het verhaal voor dit derde deel.

Article continues after the ad

 

Beregoed!

De producent geeft aan dat ze zeker niet willen incashen op het succes van de eerste twee films, want ze willen alleen een nieuwe Paddington-film maken als het verhaal weer net zo beregoed is als bij de vorige twee delen. En die hebben de lat ontzettend hoog gelegd!