Eén van de meest populaire en spraakmakende films ooit wordt waarschijnlijk nieuw leven ingeblazen. De legendarische film Scarface, waarin Cubaanse immigrant Tony Montana (gespeeld door Al Pacino) diep in de drugswereld van Florida duikt, zal wederom een remake krijgen. Wederom, want de film uit 1983 van regisseur Brian da Palma was al een remake van het origineel uit 1932.

Article continues after the ad

Wat is er al bekend?

Antoine Fuqua (bekend van Southpaw en Training Day) krijgt naar verluidt de lastige taak om als regisseur deze film niet te laten onderdoen voor zijn voorganger, meldt de website consequenceofsound. Ook zou de nieuwe Scarface zich niet in Miami, maar in Los Angeles afspelen. Bovendien zou er meer aandacht aan het psychologische aspect besteed worden: hoe hebben de fysieke en emotionele wonden Montana als man gevormd? 

“Say hello to my little friend”

Het is nog niet bekend wie zich gaat wagen aan het evenaren van het Oscarwaardige acteerwerk van van Al Pacino. Wel wordt er al volop gespeculeerd. Christian Bale, Javier Bardem, Dominic Cooper, Benicio del Toro en zelfs Leonardo DiCaprio worden vaak genoemd. Het blijft natuurlijk de vraag of zij de rol van Tony Montana net zo legendarisch kunnen vertolken als Al Pacino.

Zie hieronder hoe hij dat ook alweer deed!