Een nachtmerrie of de ultieme test van vertrouwen: zou jij je kinderen zonder toezicht twee dagen alleen thuis laten? De meeste ouders zouden er niet aan moeten denken, maar dit is precies waar het programma Alone At Home om draait.

Het Britse programma Alone At Home, wat -je raadt het al- verzonnen is met de kerstfilm Home Alone in het achterhoofd, maakt de oversteek naar Nederland dankzij RTL. Kinderen tussen de 8 en 16 jaar worden 48 uur lang alleen thuis gelaten en door een verzameling camera's gevolgd. De kids zullen samen moeten zorgen dat ze de twee dagen overleven. Hét ultieme kijkje op de zelfstandigheid van je kroost, dus.

Of toch niet?

En hoewel er een leger aan kinderbegeleiders en kinderpsychologen werd aangesleept voor de Britse versie, waren er veel boze reacties op het programma. Kijkers vonden het kindermishandeling dat de kids werden opgezadeld met huishoudelijke taken als schoonmaken, koken en budgetteren. Het is dan ook nog even afwachten hoe RTL het programma gaat invullen en of ook hen een klachtenregen staat te wachten.

Article continues after the ad