We hebben hoopgevend, maar tegelijkertijd enorm pijnlijk nieuws voor jullie, Marvel-fans. Zoals je weet trok Netflix in rap tempo genadeloos de stekker uit superheldenshows Iron Fist, Luke Cage én paradepaardje Daredevil. Maar… Disney’s streamingservice zet hun deur nu op een kiertje voor een terugkeer!

Article continues after the ad

En dat is hartstikke goed nieuws voor Marvel-fans die dachten dat de grauwe wereld die Netflix voor deze duistere superhelden creëerde, zou stoppen. Toch zit er ook een enorme adder onder het gras die voor de nodige obstakels gaat zorgen. Ah, nee toch?
 

Het goede nieuws

We beginnen met goed nieuws! Comicbookmovie meldt dat Disney-bobo en streaming-baas Kevin Mayer wel openstaat voor de Netflix-helden. Komen ze naar Disney’s eigen streamingservice Disney+? “Hier moeten we nog verder over praten, maar het is zeker een mogelijkheid”, zo vertelt Mayer. Klinkt goed!
 


Het slechte nieuws

Dan door naar die spreekwoordelijke adder: het slechte nieuws is dat Netflix een geniepige clausule in hun Marvel-contract liet zetten. Begrijpelijk misschien, maar wel sneaky. De Netflix-helden mogen, nádat Netflix ze cancelt (en dat gebeurde), de daaropvolgende twee jaar nergens anders opduiken. Dit is natuurlijk geen lekkere aanmoediging voor Disney+ om de shows over te nemen. We moeten hoe dan ook lang wachten…
 

Jessica Jones en The Punisher

Netflix en Disney zijn absoluut geen koppeltje meer, maar het lijkt momenteel meer op een vechtscheiding dan een gevalletje ‘als vrienden uit elkaar’. Als zelfs topper Daredevil, met een gruwelijk intens seizoen 3 op ons netvlies, de zak krijgt, zegt dat genoeg. Jessica Jones en The Punisher waren voor alle heise al begonnen met filmen voor respectievelijk seizoen 3 en 2, dus die komen er in 2019 nog aan. The Punisher zelfs volgende maand al! Verwacht gerust dat Netflix ze na hun release óók een doodsteek geeft….