Joop van den Ende en Albert Verlinde

Het contact tussen theater-legende en producent Joop van Ende en zijn opvolger Albert Verlinde is volledig verdwenen.

Article continues after the ad

Tegenwoordig zit Albert veel op zijn praatstoel in Shownieuws. Maar naast sneren uitdelen aan BN'ers zoals Gordon en Angela de Jong, houdt hij zich natuurlijk vooral bezig met Stage Entertainment, het musicalbedrijf waar hij directeur van is. Joop van den Ende haalde 'm daar ooit binnen, maar toen hij al zijn aandelen verkocht en Albert het directeursstokje overnam, is het contact... nogal verwaterd.

Geen contact

Dat geeft Joop vandaag aan in een interview met De Volkskrant. Volgens hem is die 'scheiding' toendertijd "in de Albert Verlinde-harmonie gegaan". Wat dat betekent? "Iedereen kent Albert Verlinde toch? Albert is een solist, en dat is zijn goed recht. Daar wil ik het graag bij laten."


Kilte

Advies inwinnen bij zijn ervaren oud-collega zal Albert dus niet (meer) zo snel doen - nu met de coronacrisis heeft hij tevens extra zorgen aan zijn hoofd. De interviewer vraagt of er sprake is van 'kilte' tussen de twee, en daar stemt Joop mee in. "Ja, kilte is een mooi woord. Ik denk dat je gelijk hebt: er is geen warmte tussen Albert en mij. Er is ook geen ruzie, maar ik heb geen contact meer met hem. Hij heeft niet de behoefte met mij te praten, en dan dring ik mezelf ook niet op."