James Corden en de snelste man ter wereld laten geen spaan heel van elkaar in deze rapbattle. Het publiek heeft een duidelijke favoriet; jij ook?

Article continues after the ad

Rapbattle?

In een battle nemen twee rappers om beurten de microfoon om op te scheppen over zichzelf en vooral de tegenstander door het slijk te halen. Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen, in 8 Mile met Eminem bijvoorbeeld, of in de ongekend populaire YouTube-serie Epic Rap Battles of History, waarin popiconen en historische figuren het (geparodieerd) tegen elkaar opnemen.

Brains vs. Brawn

In een segment van The Late Late Show with James Corden, toepasselijk getiteld Drop the Mic, durfde de talkshowpresentator het aan om Usain Bolt uit te dagen, de snelste man ter wereld. Aan die titel heeft Bolt weinig in een rapbattle, maar het was toch dapper van Corden, die eerder al verloor van Anne Hathaway, Kevin Hart en Cara Delevingne.

Zonder al te veel te verklappen: James vergelijkt het aantal medailles van Usain bijvoorbeeld met dat van recordhouder Michael Phelps, en Usain wijst er nog maar even op dat hij nog nooit van een witte tegenstander heeft verloren. Met het volume van het applaus kiest het publiek na afloop een duidelijke winnaar. Kijk en luister zelf: leg jij je bij de uitslag neer?