Na zijn succesvolle presentatie van de Emmy Awards in september mag talkshowpresentator Jimmy Kimmel in februari ook de Academy Awards presenteren.

Article continues after the ad

Academy Awards

Jimmy Kimmel was naast de Emmy Awards eerder ook gastheer bij ceremonies als de ESPY Awards en de American Music Awards. In de wandelgangen zong zijn naam al een tijdje rond als presentator van de 89ste Academy Awards, en vandaag zijn die geruchten dus officieel bevestigd. Kimmel treedt in de recente voetsporen van Chris Rock, Neil Patrick Harris en Ellen DeGeneres, en in de minder recente voetsporen van Bob Hope, Billy Crystal en Frank Sinatra.

Kanshebbers

Volgens The New York Film Critics Circle is de komische musicalfilm La La Land met Ryan Gosling en Emma Stone de beste film van 2016. Dat maakte de club van New Yorkse filmrecensenten afgelopen vrijdag bekend. La La Land versloeg daarmee andere genomineerden als Moonlight en Manchester by the Sea, die beide wel drie prijzen wonnen in andere categorieën. Voor La La Land bleef het bij deze ene, weliswaar belangrijke bekroning. Andere films (en acteurs) die als kanshebbers worden genoemd, zijn onder andere Fences (Denzel Washington), Hacksaw Ridge (Andrew Garfield), Sully (Tom Hanks), The Jungle Book, Elle (Isabelle Huppert) en Arrival (Amy Adams).

De Oscars worden op 26 februari uitgereikt tijdens een ceremonie die live wordt uitgezonden door ABC.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!