De homofobe en racistisch geladen mishandeling op acteur Jussie Smollet van afgelopen maand is in scène gezet. Dat stelt de politie van Chicago vandaag tijdens een persconferentie.

Article continues after the ad

Volgens woordvoerder Eddie Johnson betaalde Smollet de broers Olabinjo en Abimbola Osundairo 3.500 dollar voor een nep-aanval. Ook stuurde hij vóór die situatie nog een racistische en homofobe brief naar zichzelf op de FOX-set waar Empire wordt gefilmd. En daar komt óók nog bij dat ‘ie de blauwe plekken en schrammen zélf veroorzaakte…
 

 

Beter salaris

In eerste instantie dacht iedereen dat het om een echt gebeurde, meedogenloze mishandeling ging. Smollet gaf zichzelf vandaag aan en bekent dat hij het allemaal in scène zette en waarvoor? Een beter salaris voor Empire. Ook wilde hij zijn acteercarrière een boost geven. Nu is hij gearresteerd en volgt er waarschijnlijk een lange procedure in de rechtbank. Want: valse aangifte.
 

 

Empire

De openlijk homoseksuele Smollet is één van de hoofdrolspelers van Empire. Hij geeft al sinds 2015 gestalte aan Jamal Lyon, R&B-zanger en één van de zonen van Hiphopbekendheid Lucious. De cast en makers namen het in de afgelopen dagen op voor hun collega. Het lijkt overigens onwaarschijnlijk dat Smollet nu nog mag terugkeren op de Empire-set.
 


Dit onderstaande interview was dus een sterk staaltje acteren?