tooske ragas shownieuws sita vermeulen dementie

Sita Vermeulen komt morgen met een eerbetoon aan haar moeder, die overleed aan dementie. Het nummer raakt Shownieuws-presentatrice Tooske Ragas keihard.

Sita eert moeder op Wereld Alzheimer Dag

Sita Vermeulen brengt morgen, op Wereld Alzheimer Dag 2021, een nieuwe single uit. Ze draagt het nummer op aan haar moeder, die vorig jaar overleed aan de gevolgen van dementie. “Ik wilde iets doen daarmee. Ik ga een liedje schrijven voor haar”, vertelt Sita aan Shownieuws. “Ik wilde mam ook in leven houden en op een hele mooie manier beschrijven. Alleen ze was ook ziek, dus dat komt ook in het liedje voor.

'Mijn broer is in november overleden'

Na het interview met Sita wordt er geschakeld naar de Shownieuws-studio, waar presentatrice Tooske Ragas het zichtbaar moeilijk heeft. Ze veegt de tranen weg met een tissue en legt uit dat ze zelf ook te maken heeft gehad met dementie: “Voor de mensen thuis: mijn broer is in november overleden aan... Dus als ik [Sita] zie knuffelen met haar moeder, dan…” Ook Albert Verlinde vertelt de ziekte helaas van dichtbij te kennen - net als Heleen van Royen en Hugo Borst. Het nummer van Sita komt daarom ook bij hem hard binnen.

Article continues after the ad

Gelukkig gaat het na een paar minuten alweer iets beter met Tooske. Ze vraagt de regie daarom lachend of ze het nummer alsjeblieft niet nog een keer willen laten horen!

Shownieuws is iedere avond rond 23:00 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.