Samantha Steenwijk

Gisteren werd bekend dat oud-topsporter Bibian Mentel overleden is. Haar vriendin Samantha Steenwijk vertelde in RTL Boulevard geëmotioneerd over de laatste ontmoetingen met Bibian.

Samantha Steenwijk en Bibian Mentel ontmoetten elkaar voor het eerst bij Dancing With the Stars. De twee werden dikke vriendinnen, ook al had Samantha zich voorgenomen om dat niet te doen. “Ik had haar op de persdag even gezien, en daarna werd vrij snel geconstateerd dat ze weer ziek was. Ik dacht: Oh jee, ik ga me niet te veel hechten aan die vrouw, want dat wordt één emotionele bende.”

Iedereen hield van Bibian

Ondanks het voornemen mislukte dit plan al snel. “Ik heb het laatst nog tegen haar verteld: toen ik je voor het eerst zag hield ik al van je. En toen pakte ze mijn hand vast, en toen zei ze: maar dat had ik ook met jou. Iedereen hield van die vrouw! Als je haar één keer zag, dan was het al gebeurd.”

Article continues after the ad

Samantha kwam afscheid nemen van haar vriendin, en dat viel haar enorm zwaar. “Je wilt niet huilen, die vrouw is nog in staat om mij te troosten terwijl zij daar ziek ligt. Ik denk dat we tien minuten op bed hebben gezeten, omhelsd. En dan moet je zeggen: Tot de volgende keer… Terwijl we allemaal weten dat die niet gaat komen…”

 

Bibian Mentels vriend Edwin meldde dat de afgelopen weken erg mooi waren voor Bibian en hemzelf, ondanks al het verdriet. Samantha: “Zij heeft de mooiste weken van haar leven gehad. Iedereen kwam op visite, het was niet te doen. Toen ik er kwam was het een bloemenzee, en we moesten van haar allemaal lachen. Ze heeft zó veel mensen waar ze van hield langs zien komen. Ik denk dat het voor haar nog een fantastische laatste tijd is geweest.”

Bibian Mentel overleed deze week op 48-jarige leeftijd. De Paralympisch snowboardkampioene streed al 21 jaar tegen kanker, die steeds opnieuw terugkwam. Mensen in heel Nederland waren diep onder de indruk van Mentel, die ondanks alles een positieve mentaliteit wist te houden.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: