Het perfecte plaatje, Peter R. de Vries

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat vorige week dan toch eindelijk de coldcasezaak Nicky Verstappen opgelost werd. Benieuwd hoe het team dat voor elkaar kreeg? Ewout Genemans volgde hen voor een documentaire, waarvan bij RTL Boulevard de eerste beelden zijn vrijgegeven!

Eerste beelden docu over Nicky Verstappen

Afgelopen vrijdag werd na 22 jaar Jos B. veroordeeld voor het ontvoeren en misbruiken van de 11-jarige Nicky Verstappen met de dood tot gevolg. Ewout Genemans had het voorrecht om het team dat de moord oploste voor een documentaire te volgen. Toen Ewout begon met de opnames had hij natuurlijk nog geen idee hoe de zaak zou verlopen. Hij spreekt over een “uniek inkijkje” in een recherchezaak. De kijker wordt meegenomen achter de schermen: van het DNA-onderzoek tot aan de zoektocht naar Jos B. Uiteraard is er ook een prominente rol voor Peter R. de Vries weggelegd in de documentaire. We zien bijvoorbeeld hoe de breed geïnteresseerde misdaadjournalist geëmotioneerd raakt als hij vertelt over het moment waarop hij besefte dat er concreet een verdachte in beeld was.

Article continues after the ad

Ook zus Roethof werkt aan documentaire

De tweedelige documentaire over Nicky Verstappen wordt op zondag 29 en maandag 30 november uitgezonden op RTL4. Ook de zus van advocaat Gerald Roethof is trouwens bezig met een documentaire over de zaak, zo leerden we vorige week in een veelbesproken uitzending van Beau. Daarmee willen zij tegengas geven tegen 'de eenzijdige beeldvorming in de media'. De documentaire moet in de toekomst te zien zijn op aspirant-omroep EVNS.

Meer true crime-documentaires? Die vind je uiteraard op Videoland.