Gordon Heuckeroth

Gisteren was 't ongetwijfeld een moeilijke, beladen dag voor Gordon. Zijn vorig jaar overleden zus Lydia zou eigenlijk haar verjaardag vieren. Om er toch een beetje bij stil te staan, kwam Gordon met een prachtig eerbetoon.

Article continues after the ad

"Hey zus, was je toch jarig vandaag", begint de zanger en presentator in een emotionele tekst op Instagram. Hierin benoemt hij onder meer haar "presence in Moskou en LA om nooit te vergeten" en "al die gigantisch leuke kaartavonden samen".


Trotste broer

"Iedereen mag weten wat voor gek mens je was vol humor", zegt haar "trotse broer" nu. Vorig jaar ging Gordon al even in op de (soms moeilijke) relatie met zijn zus. "Zoals in elke familie hebben we problemen en soms gaan er jaren overheen dat dingen, vaak om niets, worden uitgesproken", zei hij toen. "Er was weinig tot geen contact onderling, maar dat neemt niet weg dat de bloedband altijd blijft bestaan." Lydia (61) overleed in februari van 2019 na een kort ziektebed aan de gevolgen van een beroerte en vochtophoping in de hersenen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verzoek aan de media: Vandaag nemen wij als familie afscheid van mijn zus Lydia, ze mocht slechts 61 worden. Ik herinner me mijn zus als een tof en stoer wijf die het niet makkelijk heeft gehad in haar leven en dan met name met haar gezondheid. Altijd was ze aan het kwakkelen en het aantal narcoses was dan ook echt bizar voor zo'n leuke vlotte vrouw. Ze was een type, er zat een kop op zeg maar. Een echt onvervalst Amsterdamse marktkoopvrouw in hart en nieren. Grote bek en een klein hartje. M'n hart stroomt over als ik denk aan de vele kaartavondjes samen, 31en of jokeren en dan bloedfanatiek want dat was ze. Bingo spelen samen met mijn moeder, en vaak won ze dan ook en haar reactie was dan ook priceless. Lange telefoongesprekken met haar in de tijd dat ik weer eens verlaten was door vriendje nummer 80, en dan wist ze mij met die doorrookte stem van haar weer aan het lachen te maken. Die stem gebruikte ik als aankondiging voor mijn radio en tv programma's en wat was ze trots daarop. Sowieso was ze trots op me en dat liet ze vaak merken ook onverwachts met een cameraploeg van de EO in haar kielzog om te zeggen hoeveel ze van me hield. Maar dat wist ik al, ook zonder camera's. Ze is heel goed voor onze moeder geweest en stond dag en nacht voor d'r klaar. Zoals in elke familie hebben we problemen en soms gaan er jaren overheen dat dingen( vaak om niets) worden uitgesproken. En dus ook in onze familie, er was weinig tot geen contact onderling maar dat neemt niet weg dat de bloedband altijd blijft bestaan. Ik hield van mijn zus, en heb enorm verdriet dat ze ons zo vroeg is ontvallen. Wat jammer dat we elkaar niet hebben kunnen spreken want de laatste omhelzing was van 1,5 jaar geleden en toen maakten we het eigenlijk weer 'goed' voor wat er dan slecht was. Vandaag dit loodzware afscheid die voor onze familie ook een klap is die we niet zagen aankomen. Ik wil de media verzoeken onze privacy te respecteren en ons en de familie van mijn zusters man met rust te laten en weg te blijven bij de begraafplaats. Wij willen in alle rust dit verwerken en hebben geen zin in dat hele mediacircus er omheen. Dat is mijn werk en niet die van mijn familie.

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

 

Gordon in quarantaine

De afgelopen tijd gaf de afgekickte Gordon, inmiddels bijna een jaar clean, meerder interviews over de huidige quarantaine-periode. Hij realiseert zich dat 'ie een voorbeeldfunctie heeft voor andere mensen die worstelen met drank- en drugsverslavingen. Boven alles hoopt Gordon juist voor die mensen sterk te blijven in deze extra moeilijke periode. Al geeft hij - zoals altijd enorm openhartig - toe dat áls er alchohol in huis was, hij het had opgedronken.