Chantal Janzen in Chantal Komt Werken

Gisteren begon op RTL 4 het nieuwe seizoen van Chantal Komt Werken. En hoewel Chantal Janzen dit keer (weer niet) bij onze Oranjes mocht meedraaien, was het meteen bij de eerste aflevering al raak bij één van de beroepen.

Article continues after the ad

In de seizoenspremière nam het Korps Mariniers de tv-koningin van RTL 4 mee op sleeptouw. Ook draaide ze mee met een uitvaartcentrum in Den Bosch. En vooral dát stukje van de uitzending raakte een gevoelige snaar... en niet alleen bij de kijkers.

Chantal in tranen

De presentatrice mocht ook daadwerkelijk meehelpen tijdens een uitvaartdienst. Die van de 89-jarige opa Diem. Op een gegeven moment kon Chantal haar tranen echt niet meer bedwingen. "Ik kan me niet voorstellen dat dit went", zegt ze behind the scenes tegen medewerker Jaap. "Wel dat je er beter mee om leert gaan. Jullie doen dit echt heel mooi."

Tranen met tuiten

Kijkers leefden enorm mee. "Pfff. Chantal Komt Werken hakte er even lekker in", klinkt het op twitter. "Heel mooi en bijzonder om op deze manier binnen te mogen kijken in de uitvaart branche. Tranen liepen over mijn wangen." En ook: "Respect voor Chantal! Een lach en een traan". Wat kijkers nog meer kunnen verwachten van het seizoen? Chantal gaat ook nog aan de slag als ambulanceverpleger, circusartiest, kraamverzorgster en wijkagent.


Chantal Komt Werken is elke donderdag om 20:30 uur te zien op RTL 4.