Emma Wortelboer van BNNVARA bij Eurovisie Songfestival

Emma Wortelboer mocht tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2019 de punten uitreiken namens Nederland. Vanavond was zij te gast bij OP1 om terug te blikken op deze bijzondere avond.

Puntentelling

Ook Op1 pakte vanavond groot uit met het Eurovisie Songfestival. Zo schoven onder meer oud-deelnemers Ruth Jacott en Marga Bult, en commentator Cornald Maas aan. Ook de puntentelling kwam ter sprake. En dan kun je natuurlijk niet om Emma Wortelboer heen. Met haar waanzinnige reactie op de winst van Duncan Laurence schreef zij tegen wil en dank ESF-geschiedenis.
 

‘Dat schreeuwen’

Ik vond het jammer dat het achteraf niet over de puntentelling ging, maar over dat andere fragment. Dat schreeuwen”, vertelt Emma Wortelboer in de talkshow. Veel mensen (waaronder de altijd uitgesproken Patty Brard) noemden haar optreden tijdens het Eurovisie Songfestival ‘hysterisch’. En daar kan Wortelboer zich best wat bij voorstellen. “Ze hebben een punt, het was ook hysterisch. Maar dat vind ik niet iets negatiefs.”

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Hoogtepunt

Spijt heeft (en had!) Emma Wortelboer dan ook niet van haar uitzinnige reactie. “Nee, totaal niet. Dat soort dingen overkomen je.” Toch zal de BNNVARA-diva bedanken voor de eer als zij nog een keer wordt gevraagd om de puntentelling van het ESF te verzorgen. “Je moet stoppen op je hoogtepunt”, grapte Wortelboer tot grote hilariteit van haar tafelgenoten.