Emma Wortelboer in Tik M Aan van BNNVARA

In april gaat Tik M Aan! van start bij BNNVARA. En de omroep schuift Emma Wortelboer en Frank Evenblij naar voren als presentatieduo van dit gloednieuwe spelprogramma.

Champagnekurken

In Tik M Aan! moeten de kandidaten een Rube Goldbergmachine bouwen. Dit zijn apparaten die alledaagse handelingen, zoals koffie zetten of een ei bakken, op een hopeloos omslachtige manier uitvoeren. Daarbij kunnen de deelnemers werken met bijvoorbeeld rollende verfblikken, omvallende dominosteentjes en knallende champagnekurken. De kandidaten die de meest indrukwekkende kettingreactie realiseren om hun doel te bereiken, gaan door naar de volgende aflevering.

Article continues after the ad


Jaarsalaris

De aankondiging dat Emma Wortelboer Tik M Aan! gaat presenteren volgt kort na het nieuws dat zij voor een jaar heeft bijgetekend voor BNNVARA. En daarbij was zij niet te beroerd om haar jaarsalaris te openbaren. Emma staat er trouwens niet alleen voor. Zij presenteert het nieuwe spelprogramma samen met Frank Evenblij. Leuk weetje: deze NPO-presentatoren namen het eerder dit jaar tegen elkaar op in De Slimste Mens.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:


Kneuterig knutselen

Met Tik M Aan! lijkt BNNVARA een graantje mee te willen pikken van de populariteit van gezellige spelprogramma's als LEGO Masters en Klein Maar Fijn. Geen panels met balkende BN’ers, maar sympathieke hobbyisten met een voorliefde voor lekker kneuterig knutselen. Hoewel… als Tik M Aan! een succes is, zal een editie met de bekende schnabbelaars uit het panelcircuit vast niet lang uitblijven...

Tik M Aan! is vanaf 10 april iedere zaterdag om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.