Emma Wortelboer

Emma Wortelboer heeft wat te vieren: gisteren heeft zij voor een jaar bijgetekend bij BNNVARA. En de rijzende televisiester is niet te beroerd om te delen wat haar salaris zal worden!

Proosten

Emma Wortelboer maakte het nieuws bekend via haar Instagram Stories. “Vandaag staat in het teken van Pesach en mijn nieuwe contract tekenen”, schrijft zij op het sociale medium. Bij een foto waarin ze met haar collega’s het glas heft om te proosten op de contractverlenging, plaatst zij het bijschrift: “Was nog wel ff spannend, maar voor 70.000 euro bruto per jaar voel ik me aardig bevoorrecht.

Geen geheim

Emma heeft trouwens nooit een geheim gemaakt van haar salaris bij de publieke omroep. De Mediacourant herinnert zich een eerder interview met Volkskrant Magazine waarin de presentatrice al haar boekhouding openbaarde. “Heel raar dat in Nederland niemand het over zijn salaris wil hebben, terwijl ik denk: ‘wat maakt dat nou uit?”, aldus Emma. “Ik verdien 5.300 euro bruto, dat is 3.200 euro netto per maand.”

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:


Spraakmakende televisie

Wat je ook van Emma Wortelboer mag denken, zij staat regelmatig garant voor spraakmakende televisie. Of het nu haar optreden in kennisquiz De Slimste Mens betreft of haar onvergetelijke reactie tijdens het Eurovisie Songfestival, met Emma voor de camera wordt het zelden saai!