Emma Watson ziet een Beauty and the Beast-sequel wel zitten. Dat zei de actrice tegen Access Hollywood.

Live-action

Begin februari kwam er een live-action film uit van het klassieke Disney-sprookje Beauty and the Beast. De film gaat over een jonge prins die door een vloek verandert in een afschuwelijk beest. Alleen echte liefde kan de vloek doorbreken. Naast Watson als Belle, spelen ook Dan Stevens, Ian McKellan en Ewan McGregor mee in de blockbuster. 

BELLE DE BIBLIOTHECARESSE

Beauty and the Beast heeft wereldwijd al meer dan een miljard euro opgeleverd. Door dit immense succes lijkt een sequel erg aantrekkelijk. Toen een verslaggever van Access Hollywood de actrice vroeg of zij een vervolg zou zien zitten, antwoordde ze volmondig ‘ja’. "Ik zie Belle wel een lerares worden en de bibliotheek in het kasteel beheren", aldus Watson. Bekijk het hele interview hierboven!

Prequel

Of de sequel er ook echt gaat komen, is nog even de vraag. Vooralsnog zijn er geen plannen. Wel zei producer Scott Bailey vorige maand dat hij een spin-off of prequel niet uitsluit. Het origineel uit 1991 heeft wel drie relatief onbekende sequels: Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas, Belle's Magical World en Belle's Tales of Friendship. Deze zijn alleen nooit uitgekomen in de bioscoop.

The Circle

Emma Watson is binnenkort te zien in The Circle met Tom Hanks. De actrice speelt daarin Mae, een vrouw die een baan aangeboden krijgt bij een populair techbedrijf. Ze wordt aangemoedigd door de CEO van de organisatie om mee te doen aan een revolutionair experiment. Maar of dat goed afloopt... The Circle draait vanaf 11 mei in de bioscoop. Bekijk de trailer hieronder.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.