Emma Watson speelt niet alleen de hoofdrol in Beauty and the Beast, ze was zo invloedrijk dat ze een mooie twist aan het verhaal heeft kunnen geven.

Article continues after the ad

Emma Watson

Als je het verhaal van Belle uit de animatiefilm van Disney kent, weet je eigenlijk dat ze niet veel meer doet dan lezen. Emma Watson, die bekendstaat als voorvechter van vrouwenrechten, was het er niet mee eens dat Belle geen echte baan heeft.

Uitvinder

"Ik vroeg me af wat ze de hele dag doet. En waarom is ze een buitenbeentje, behalve dan dat ze van boeken lezen houdt?" Dus verzonnen we een verhaal voor haar. Nu is zij de uitvinder; ze heeft een wasmachine bedacht, zodat ze niet meer hoef te wassen en meer tijd heeft om te lezen”, onthulde Watson in Entertainment Weekly. Belles vader is uitvinder in de animatiefilm uit 1991.

Beauty and the Beast

Beauty and the Beast draait vanaf 29 maart in de Nederlandse bioscopen. Het verhaal, naar een oud Frans volksverhaal, gaat over het meisje Belle dat haar oude vader wil bevrijden uit het kasteel van Het Beest. In ruil daarvoor blijft ze zelf achter. Zou zij het meisje kunnen zijn dat de betovering van het Beest ongedaan maakt door het ontstaan van ware liefde?