De SAG-awards, oftewel de Screen Actors Guild Awards, zijn gisteren uitgereikt. Emma Stone en Denzel Washington gingen er met de grootste prijzen vandoor.

Article continues after the ad

SAG Awards

Niet alleen de Golden Globes worden kort voor de Oscars uitgereikt, ook de uitreiking van de SAG Awards vindt plaats aan de vooravond van dé filmprijs van het jaar. De SAG Awards wordt toebedeeld door de acteursvakbond aan de acteurs en actrices die het afgelopen jaar de beste acteerprestatie hebben neergezet en is dus een zeer belangrijke prijs voor Hollywood.

Emma en Denzel

Emma Stone en Denzel Washington wonnen de prijzen voor beste vrouwelijke en beste mannelijke hoofdrol in een film, voor respectievelijk La La Land en Fences. Ook de bijrollen worden beloond. Washingtons tegenspeelster in Fences Viola Davis won de SAG Award voor beste bijrol en bij de mannen was dit Mahershala Ali voor zijn prachtige rol in Moonlight.

Cast als geheel

Naast individuele acteerprestaties wordt er gekeken naar de prestatie van de cast als geheel. In de categorie film werd die van Hidden Figures beoordeeld als de beste. Maar ook series worden beoordeeld. De cast van Stranger Things won de SAG Award voor beste prestatie in een dramaserie, die van Orange Is The New Black voor beste prestatie in een comedyserie. Ook het bejubelde The Crown viel in de prijzen. John Lithgow en Claire Foy wonnen beiden SAG Awards voor hun hoofdrollen in de Netflixserie.