Af en toe komt er een film langs met een totaal unieke setting. Netflix Original Bright is zo’n film. Bekijk hier de trailer.

Article continues after the ad

Bright

Bright speelt zich af in het hedendaagse Los Angeles, wat bekend terrein is voor regisseur David Ayer. Toch is er één ding anders: in deze alternatieve realiteit delen wij mensen de wereld met orks, elven, feeën en ander mythisch gespuis. Het resultaat is een combi tussen Lord of the Rings en Training Day.

Duurste Netflix-film ooit

De film is naar verluidt Netflix' duurste ooit. Je zou het bijna een klassieke blockbuster kunnen noemen, ware het niet dat de film exclusief op de streamingservice te zien zal zijn. Hoofdrolspeler Will Smith is in ieder geval enthousiast en zegt dat Netflix de makers veel artistieke vrijheid heeft gegeven. 

Keihard

Smith speelt trouwens Scott Ward, een menselijke politieagent die moet samenwerken met zijn nieuwe partner, Nick Jakoby. Kleine kanttekening: Nick is een ork. Wanneer het politieduo bij een willekeurige arrestatie een magische staf ontdekt, breekt de pleuris uit. Klinkt allemaal redelijk sprookjesachtig, maar geloof ons: Bright is keihard.