De naam Hein Boele zegt je waarschijnlijk niet zoveel, maar Elmo doet vast een lampje branden. In de derde aflevering van De Luizenmoeder die afgelopen zondag op tv verscheen was de vertolker van Elmo te zien, die sindsdien weer geniet van meer bekendheid onder de mensen. 

Article continues after the ad

De stemacteur speelde in de aflevering van afgelopen zondag eenmalig mee als zichzelf in de populaire satirische serie. In de serie zat hij in een rolstoel, in gesprek met De Telegraaf laat Boele weten deze in het echte leven gelukkig niet nodig te hebben. "Ik ben nog altijd alive and kicking." 

Hoe is Boele hier beland? 

Niemand minder dan Juf Ank, gespeeld door Ilse Warringa, benaderde Boele voor de rol. Ze belde met de vraag: “We hebben een BN’er nodig, heb je zin?”, waarop hij aangaf: "Maar ik ben helemaal niet zo’n bekende Nederlander!" Achteraf werd duidelijk dat dit de bedoeling was, wie de aflevering heeft gezien begrijpt waarom. 

Hiervoor wist de stemacteur eigenlijk nog niets over de hit-serie en hoe populair die wel niet is onder het Nederlandse volk. “Het grappige is dat ik nog nooit naar De Luizenmoeder had gekeken. Ik wist totaal niet waar dat programma over ging. Ik dacht, vast een educatief programma over een school, dat is mijn doelgroep niet.” 

Eenmalig of niet? 

De Luizenmoeder was voor Boele een eenmalige rol, maar andere tv- of filmrollen sluit hij niet uit. "De Luizenmoeder was eenmalig maar ik sta nog altijd open voor een nieuwe rol in een televisiereeks of film. Zogenoemde korte projecten als een mooie tv- of filmrol lijkt me hartstikke fijn.’’  

Krijg je geen genoeg van De Luizenmoeder? Wij hebben de 8 leukste momenten voor je op een rijtje gezet.