Voormalig politie-boegbeeld Ellie Lust nam gisterenavond bij Jinek geen blad voor de mond. Ze haalt uit naar haar oud-werkgever, die volgens Ellie nogal hypocriet is als het om homo-acceptatie gaat. Ook denkt ze dat ze op een gegeven moment te veel 'opviel' en daardoor weg moest. 

Article continues after the ad

Eva Jinek zei hardop dat ze altijd dacht dat Ellie wegging bij de politie omdat die haar voor een ultimatum stelde: of je kiest voor tv-werk, of je focust je alleen op politie-werk. Klopt niet helemaal. "Ik heb nu geen meel meer in mijn mond", zei Ellie, waarmee ze bedoelt dat ze nu vrijuit kan praten. "De politie heeft veel woorden over diversiteit, maar het is niet de bedoeling dat je je onderscheidt."
 


Diversiteit bij de politie

Ellie insinueerde haast dat haar geaardheid en persoonlijkheid er mede voor zorgde dat ze weg moest. "Ik voelde me wel 'weg-georganiseerd'." Ze vindt dat lhbt'ers niet volledig zichzelf kunnen zijn binnen de organisatie. Discriminatie is nog altijd aan de orde van de dag. 

 

Politieboot op de Gay Pride

Ook vandaag vaart er weer een politieboot mee op de Gay Pride in Amsterdam. Volgens Ellie ontlokt dat óók altijd negatieve reacties binnen de politie zelf. "Intern geeft dat nog altijd discussie. Op social media komen er dan foto's en dan zijn er altijd van die collega's die door kotsemoji's onder plaatsen."
 


Ellie ging vorig jaar al dan niet noodgedwongen weg bij de politie, waarna ze verder ging bouwen aan haar tv-carrière. Met het reisprogramma Ellie op Patrouille heeft ze in ieder geval een kneiter-hit te pakken