Ellie Lust

TV-persoonlijkheid en oud-agente Ellie Lust blikt samen met haar tweelingzus Marja bijzonder openhartig terug op hun coming-out. Beide dames vallen op vrouwen en werden op een gegeven moment zelfs verliefd op dezelfde persoon!

Article continues after the ad

Dat vertellen de Lust-zusjes in de YouTube-serie Pride Talk van AVROTROS. Ellie, tegenwoordig bekend van haar politieserie Ellie op Patrouille, herinnert zich het moment dat zij en Marja voor het eerst naar elkaar uitspraken dat ze op vrouwen vallen. "Als je het nog niet hardop hebt gezegd, dan is het nog niet waar."

Hetzelfde meisje

De tweelingzussen bespreken hun moeilijke coming-out bij hun ouders en halen herinneringen op. En uiteraard komt dan ook hun gezamenlijk oud-liefde voorbij. Het meisje waar ze allebei een crush op hadden. Tegelijkertijd. "Een heel kenmerkend verschil bij eeneiige tweelingen is partnerkeuze", begint Marja. "Behalve die allereerste keer: toen zijn wij verliefd geworden op hetzelfde meisje, dezelfde vrouw."

'Dieneke'

"Ik herinner me dat jij degene bent geweest die mij gevraagd heeft of ik verliefd was op… laten we haar Dieneke noemen, en dat ik dat direct ontkende", vervolgt Marja, die wel degelijk óók verliefd was op deze dame. Ellie: "We bleven in de auto zitten, en toen heb ik je dat gevraagd. Jij was met nogal veel haast naar huis gekomen, want… laten we haar Dieneke noemen was bij mij, ik had iets met haar".