Ellen DeGeneres, stoppen

Na 19 seizoenen en ruim 3000 afleveringen is het vanaf volgend jaar over en uit voor The Ellen Show. In haar show reageerde Elle DeGeneres er gisteren voor het eerst op.

Article continues after the ad

"Vandaag heb ik een aankondiging en dat is dat het negentiende seizoen mijn laatste zal zijn", begon ze gisteravond haar verklaring.

Weloverwogen keuze

Nu kunnen we na alle heftige kritieken wel raden waarom , maar ook zij heeft er zo haar eigen redenen voor. "Ik heb hier lang over nagedacht, ben gaan mediteren. Heb niet alleen tegen Portia, maar ook tegen mezelf gepraat", vertelt ze met tranen in haar ogen. "Maar waar het op neerkomt is dat ik een pauze moet nemen van het presenteren van een talkshow. Ik heb wel even genoeg gepraat."

Het einde tegemoet

Stiekem zag ze het einde van The Ellen Show al langer naderen. "Twee jaar geleden heb ik een contract voor drie jaar getekend en in mijn hart wist ik altijd al dat seizoen 19 het laatste seizoen zou worden. Misschien vragen kijkers zich af waarom ik ermee ga stoppen. Nou, omdat ik altijd op mijn instinct vertrouw en mijn instinct zei me dat dit een goed moment was om afscheid te nemen. Ik beloof jullie dat het laatste seizoen fantastisch gaat worden, waarin we alles uit de kast gaan trekken", aldus Ellen.

Beluister hier haar volledige statement.


Eerdere kritieken

Zoals we net al zeiden: het nieuws komt niet volledig uit de lucht vallen! Vorig jaar werd Ellen bedolven onder kritiek en dat begon allemaal bij een bezoekje van onze eigen Nikkie de Jager. De YouTube-ster vertelde namelijk na haar Amerikaanse talkshowdebuut over haar kille ontvangst. Daarna was er geen houden meer aan: diverse werknemers trokken aan de bel over de ware aard van hun ogenschijnlijk sympathieke baas, waardoor Warner Bros een intern onderzoek startte. Wat daar uitgekomen is, is de vraag... maar haar vervanger stond al in de startblokken.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.