De 20-jarige Elle Fanning wordt nog vaak gezien als het zusje van haar beroemde vier jaar oudere zus Dakota, maar wellicht komt daar in 2019 verandering in met haar hoofdrol in de muziekfilm Teen Spirit. Hierin speelt zij een meisje dat droomt van een leven als popster, en dankzij een lokale talentenjacht krijgt zij de kans om haar droom uit te laten komen.

Article continues after the ad

 

Van de producenten van La La Land

Teen Spirit is afkomstig van de producenten van La La Land, dus dan weet je al bijna zeker dat het wel goed moet zitten. De film is ook het regiedebuut van Max Minghella, die je misschien kent van zijn rol als Nick Blaine uit The Handmaid's Tale. Max is dan weer de zoon van de tien jaar geleden overleden regisseur Anthony Minghella, die een Oscar won voor The English Patient. Het regisseren heeft Minghella junior dus met de paplepel ingegoten gekregen. Teen Spirit was dit najaar al te zien op het filmfestival van Toronto waar de film goed ontvangen werd.

Grote namen

Na het succes van Bohemian Rhapsody en A Star Is Born hebben we alleen maar trek in gekregen in nog meer muziekfilms, dus Teen Spirit komt uit op een geschikt moment. Ook al doet de titel vermoeden dat er wat Nirvana te horen zal zijn, dit lijkt niet het geval. Wel horen we Elle een niet onverdienstelijke versie van Robyn’s Dancing On My Own zingen, en daarnaast zit de film tjokvol met nummers van andere grote namen als Ellie Goulding, Ariana Grande, Katy Perry, Tegan & Sara, Jack Antonoff, Carly Rae Jepsen, Annie Lennox, Orbital, Alice DeeJay, The Undertones, Major Lazer, Grimes, Whitfield en Sigrid. Dat zijn even een paar namen bij elkaar! Voor Nederland is er nog geen releasedatum bekend, maar in Amerika komt de film in april uit, vermoedelijk zal Teen Spirit hier dus rond dezelfde tijd of ietsje later te zien zijn.