Ook Keira Knightley maakt rentree in laatste Pirates-film

Avast ye, Keira Knightley is gespot in de nieuwe internationale trailer voor de aankomende film Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales!

More content below the advertising

"He's a pirate"

Volgens de eerste recensies gaat de vijfde en laatste film uit de Pirates of the Caribbean-reeks terug naar de roots van Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. En wat is er dan beter dan de terugkeer van twee hoofdrolspelers: Keira Knightley als Elizabeth Swann en Orlando Bloom als Will Turner?

Flying Dutchman

We zagen het piratenkoppel voor het laatst in de derde film, Pirates of the Caribbean: At World’s End, waarin Will de taak overnam van Davy Jones als kapitein van de Flying Dutchman om de doden op zee naar de overkant brengen. Op zijn laatste dag aan land trouwde hij met Elizabeth… met een zoontje als resultaat.

Hun zoon, Henry Turner (gespeeld door Brenton Thwaites), speelt één van de hoofdrollen in Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. In de laatste teaser zagen we hoe vader en zoon werden herenigd. Het was nog maar de vraag of Elizabeth ook haar rentree zou maken. En inderdaad: in de laatste internationale trailer is Swann heel even te zien! Check de trailer hierboven.

Drietand van Poseidon

In Dead Men Tell No Tales wordt kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) achternagezeten door zijn oude aartsvijand Captain Salazar (gespeeld door Javier Bardem), die ontsnapt is uit de Devils Triangle.

Sparrow moet op zoek naar de legendarische drietand van Poseidon om Salazar en zijn bemanning te verslaan. Hij wordt hiervoor vergezeld door Henry en Carina Smyth (Kaya Scodelario), de briljante en beeldschone astronoom.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Ook aan boord deze film: Geoffrey Rush als Barbossa, Stephen Graham als Scrum en Kevin McNally als Gibbs. Dead Men Tell No Tales wordt geregisseerd door Joachim Rønning en Espen Sandberg en is een productie van Jerry Bruckheimer.

Dead Men Tell No Tales draait vanaf 25 mei in de bioscoop.

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.