Parachute crasht bijna in tribune op het EK

Het Europees Kampioenschap voetbal trekt miljoenen kijkers en kan zorgen voor heel wat gratis publiciteit. Een Greenpeace-activist probeerde het maar moest zijn actie bijna met zijn leven bekopen!

Kijkers van de voetbalwedstrijd Frankrijk - Duitsland (een échte kraker!) keken vlak voor de aftrap vreemd op. Een gele schim vloog ineens door het stadion, onthoofdde bijna een paar supporters en landde midden op het veld.

Gevaarlijke parachutesprong

De activist ramde bijna de tribune, omdat hij (waarschijnlijk) niet had gerekend op de zogeheten ‘spidercam’. Deze camera filmt de actie van bovenaf en hangt aan een paar stalen kabels boven het veld. De parachutist raakte zo’n kabel, verloor zijn koers en crashte bijna in het publiek!

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Levensgevaarlijk, en achteraf koos de parachutist nét het verkeerde moment. Zijn rampvlucht vond plaats terwijl op televisie… de opstellingen van Frankrijk en Duitsland geshowd werden. Had de dappere springer bijna voor niets al die voetbalfans onthoofd!

Oranje op het EK voetbal

Sommige kijkers zagen de parachutist wél en het viel ze op dat deze stunt grotendeels buiten beeld werd gehouden. Hadden ze dat niet óók kunnen doen met de Deense voetballer Christian Eriksen die in de wedstrijd tegen Finland een hartstilstand kreeg?

Het Nederlands elftal spelt op donderdag 17 juni de tweede wedstrijd op het EK voetbal: de tegenstander is Oostenrijk. Afgelopen zondag won Oranje met 3-2 van Oekraïne, waardoor koning Willem-Alexander helemaal uit Zijn plaat ging! Koningin Maxima dacht er het hare van.